REFERAT DE ORGANIZARE ATELIER CROITORIE
ANUL I -2020
In luna decembrie 2020 a fost organizat atelierul de croitorie intr-un cadru organizat in care s-au respectat masurile de distantare sociala si fiecare membru care a participat a purtat masca de protectie. La atelierul de croitorie copii de la Casa de Tip Familial Calafat I au putut sa observe toate etapele de executie al unui articol vestimentar.
Atelierul de croitorie a fost organizat pentru a veni in sprijinul tinerilor gazduiti de Casa de Tip Familial Calafat I, avand ca obiectiv:
– imbunatatirea calitatii vietii copiilor aflati sub o masura de protectie si prevenirea riscului de a fi marginalizati social prin includerea si participarea lor la activitati sociale, educationale si recreative;
– stimularea activitatilor in grup si atragerea efectiva a elevilor in organizarea unor activitati cu caracter extrascolar;
– dezvoltarea abilitatilor de viata civilizata in randul copiilor, prin discutii pe teme de educatie civica, exemple personale, modele comportamentale, studii de caz;
– orientare scolara si profesionala a copiilor, prin consiliere, privind viitoarea cariera;
Prin asistarea la procesul de executie al unui produs care ulterior a fost daruit chiar persoanei care a participat la executia acestuia, copiilor le-au fost prezentate toate utilajele care au fost achizitionate in cadrul proiectului ”Diversificarea activității în cadrul și în afara sectorului acvaculturii și pisciculturii prin implementarea unor tehnici inovative de producție articole de îmbrăcăminte și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul GLP ”Dunărea Dolj”, astfel poate ca vor descoperi talente noi si vor putea face primii pasi catre dezvoltarea unei cariere in acest domeniu.
Descrierea atelierului de croitorie an 1 – 2020
In cadrul atelierului de croitorie copiilor le-a fost prezentata prima etapa de executie a unui produs vestimentar acasta constand in realizarea tiparului. Aici au putut sa observe usurinta cu care se poate realiza un tipar in sistemul CAD, un sistem modern de executare a tiparelor. Tiparul a fost imprimat cu ajutorul ploterului.
Dupa prezentarea realizari tiparului au fost prezentate etapele croiri, implicand toate utilajele din dotare.
O data produsul croit a fost executata coaserea produsului.
La finalul executiei produsului copii au realizat ca acest produs este o jacheta urmand ca aceasta ulterior sa fie personalizata prin realizarea unei broderii unice ce reprezinta un simbol ce-l va caracteriza pe copilul care o va purta.
la finalul atelierului copii au fost incantati ca au putut sa realizeze sub indrumarea mea un articol vestimentar pe care il vor putea purta. O parte din copii au fost foarte implicati, fiind atrasi si aratand interes pe viitor de a dezvolta o cariera in acest domeniu care practic nici nu stiau cate meserii pot sa isi aleaga sa le realizeze in aceasta sfera creativa.
Administrstor,
Grigorie Alexandra Stefania